Zendelingen login
Menu

Vladimir en Ariana Shekhonin

Thuisfront

Vladimir is Russisch, Ariana Nederlandse. Vladimir is na een leven van alcohol- en drugsgebruik tot geloof gekomen in 2006, Ariana is opgegroeid in een Christelijk gezin. Vladimir is schilder van beroep en Ariana heeft een opleiding tot vertaler Engels en Russisch afgerond. In 2014 zijn ze getrouwd.

Ik, Ariana, wilde al snel na mijn bekering in 1989 zendeling worden. Rusland heeft ook sinds die tijd een rol gespeeld in mijn leven en het was zelfs het eerste land waar ik naartoe ging na mijn bekering! In 2001 ben ik Russisch en Engels gaan studeren. Na mijn opleiding in 2006 besefte ik dat ik in Rusland zou kunnen en willen wonen en in diezelfde periode begon de Heer in die richting te spreken. In 2008 ging de deur open. 

Waar en hoe?

We wonen in Armavir, in de Russische Kaukasus. Een deel van onze missie bestaat uit het Huis van Gebed en het andere deel is het opvangen van (meest) vrouwen die op een of andere manier in de problemen zijn gekomen. We helpen ze om hun leven weer op de rit te krijgen en het is ons verlangen dat ze volgelingen van Jezus worden. 

Doelgroep en doelstelling

De doelgroep is tweeledig. Het huis van gebed staat open voor andere broeders en zusters die samen met ons willen bidden en aanbidden of zelf de Heer willen zoeken.

De andere doelgroep zijn voornamelijk vrouwen die in de problemen zijn gekomen en een weg zoeken om eruit te komen. Het is ons doel om hen daarbij te helpen en hen over de Here Jezus te vertellen en uit te sturen naar de plek waar de Heer hen zendt. 

Zendingsveld

Rusland (Russisch: Россия, Rossija), officieel de Russische Federatie (Russisch: Российская Федерация, Rossijskaja Federatsija), is een land dat geografisch gedeeltelijk gelegen is in Europa (Europees Rusland) en gedeeltelijk in Azië. Het ligt echter vanuit politiek perspectief in Europa omdat de belangrijkste delen ervan in het Europese deel liggen en ruim 70% van de bevolking hier woont. Moskou is de grootste stad, de hoofdstad en het economisch hart van Rusland. Ook zetelt de regering in Moskou.

Meer over Rusland

Activiteiten

  • Gebed en aanbidding
  • Bijbelstudie
  • Persoonlijke hulp zoals bezoeken aan de dokter, het ziekenhuis, het gemeentehuis (paspoort kwijt) en persoonlijke gesprekken
  • Praktisch werk op en rond het terrein waar we wonen. 

Uitdagingen

De belangrijkste godsdienst is de orthodoxe kerk, die ook door President Putin gesteund wordt. Veel mensen zeggen in God te geloven, maar zijn niet wedergeboren. Dat is een moeilijke muur om doorheen te breken. In de Kaukasus leven rond de 40 verschillende bevolkingsgroepen, met ieder hun eigen taal. Veel van die volken zijn moslims. Het leven in Rusland is voor veel mensen hard. Er zijn veel gebroken gezinnen, alcoholisme en uitzichtloosheid. Door de economische crisis is het erg moeilijk om werk te vinden. Door allerlei problemen komen veel mensen voor kortere of langere tijd op straat terecht en het zijn juist die mensen die het meest open staan om Christen te worden. 

 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Adopteer een zendeling
 
Hoe vormen we een thuisfront?
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap