Zendelingen login
Menu

Thailand

Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk "vrij land" betekenen.

Volgens een niet-officiële schatting door het Amerikaanse Bureau of the Census had Thailand in 2009 een inwoneraantal van bijna 66 miljoen mensen.[4] De bevolking is ongelijkmatig over het land verdeeld. De noordelijke hooglanden hebben de laagste bevolkingsdichtheid terwijl de centrale laaglanden en het zuidelijke deel van het schiereiland dicht tot zeer dichtbevolkt zijn.

De Thaise bevolking bestaat voor ongeveer 90% uit Thai. De grootste minderheidsgroep wordt gevormd door de Chinezen, die zich echter vrij sterk met de Thai hebben vermengd. De Chinezen vormen een belangrijk deel van de 'toplaag' in de Thaise samenleving. Zoals elders in Zuidoost-Azië hebben velen zich gespecialiseerd tot handelaren. Ondanks de aanzienlijke assimilatie treden karakterverschillen tussen de Thai en de Chinezen soms aan het licht.

De belangrijkste religie van Thailand is het theravadaboeddhisme. Christenen, hindoes en moslims vormen minderheden.

Zendelingen

  • Karoen Poot
    Ik ben Karoen Poot, vrijgezel en 39 jaar. Geboren en getogen in Azië (Thailand). In Tilburg heb ik MTS Verkeers- en stedenbouwkunde gedaan en later de Cornerstone Bijbelschool in Beugen. En recent heb ik ook All Nations Bible college (Bachelor) in Engeland gevolgd. Ik ben opgegroeid op het zendingsveld. En heb het zendingswerk van jongs af aan meegekregen. Nu heb ik zelf ook passie voor de onbereikte bevolkingsgroepen in Europa en Azië.
 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Adopteer een zendeling
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap