Zendelingen login
Menu

Pakistan

Pakistan, officieel de Islamitische Republiek Pakistan, is een land in Zuid-Azië dat ligt op het Indische subcontinent, grenzend aan India, Afghanistan, Iran, China en aan de Arabische Zee. De hoofdstad is Islamabad. Met een inwoneraantal van 193.238.868 (2013) staat Pakistan op de zesde plaats in de Lijst van landen naar inwonertal. Pakistan maakte oorspronkelijk samen met India en Bangladesh deel uit van Brits-Indië.

De oorsprong van de naam "Pakistan" is omstreden. In Urdu en Perzischbetekent Pakistan Land der reinen. De benaming Pakistan is ook een acroniem:P komt van Punjab, de A van Afghania (noordwesten), de K van Kasjmir, de Svan Sindh en Tan van Beloetsjistan. Deze letters vormen Pakstan. Hier is door de Engelsen een i tussengevoegd zodat de uitspraak wat makkelijker werd. De naam zou als eerst naar voren gebracht zijn door Choudhary Rahmat Ali in zijn pamflet "Now or Never" uit 1933.

Zendelingen

  • Liaquat en Henny Masih Qaiser
    Liaquat is Pakistani. Henny is Nederlandse, uit Rotterdam. Liaquat en Henny hebben elkaar ontmoet op Continental Bible College (nu ContinentalTheologicalSeminary) in België. Beiden behaalden we daar een Bachelor in Theology. Later heeft Liaquat een Masters en Doctor degree behaald. In 1981 zijn ze getrouwd en in oktober naar Lahore, Pakistan vertrokken. Daar zijn ze betrokken geraakt bij FGA Bijbel School. Ze hebben een zoon, Richard en twee dochters, Tamara en Bonita. De twee oudsten zijn getrouwd. En ze zijn drie kleinkinderen rijk.
  • Walter en Corien Waheed – van de Velde
    Walter en Corien ontmoetten elkaar in Pakistan en zijn daarna getrouwd. Als zendelinge vertrok Corien naar Pakistan via Interserve. Al jong wist ze dat ze naar het buitenland wilde om de zending in te gaan. Deze roeping bleef ook toen ze volwassen was. Daarnaast hechte ze er veel waarde aan om aldaar de bevolking echt wat te bieden aan kennis en vaardigheden. Walter heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot onderwijs en met name de Christelijke minderheid van Pakistan. Daarom doet hij naast zijn werk als taalleraar 50% vrijwilligers werk in het verzorgen van Bijbelstudies en leerprogramma’s die een goede onderbouwing geven aan het Christelijk geloof.
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Adopteer een zendeling
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap