Zendelingen login
Menu

Frankrijk

Frankrijk, officieel de Franse Republiek (Frans: République française), is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land.

Sinds het Verdrag van Verdun in 843 kent Frankrijk, dat zijn naam dankt aan deFranken, in zijn geschiedenis enige continuïteit als bestuurlijke en culturele eenheid. Frankrijk is daarmee de oudste nog bestaande geopolitieke factor in de Europese machtsverhoudingen. De Franse culturele identiteit kan als ruim 2000 jaar oud beschouwd worden, omdat de Romeinse invloed zo beslissend is geweest. De landsgrenzen liggen sinds de Vrede van Nijmegen in 1678 redelijk vast en vallen voor een groot deel samen met natuurlijke grenzen.

Zendelingen

  • Menno en Anje Menninga
    Anje is geboren in Den Haag en Menno in Appingedam. Ze zijn getrouwd in 1981 in Rockanje. Anje groeide op bij Maasbach, In de Ruimte en Jong en Vrij. Anje was doktersassistente, maar ging op haar 16e bij Jong en Vrij werken op de grafische ontwerpafdeling. Ze startte het tienerwerk op waar andere tienerorganisaties uit voortgekomen zijn.
 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Adopteer een zendeling
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap