Zendelingen login
Menu

Filippijnen

De Filipijnen, officieel de Republiek der Filipijnen, zijn een republiek in Zuidoost-Azië. De archipel bestaat uit 7107 eilanden, waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Deze beide eilanden beslaan samen zo'n twee derde van de oppervlakte van het land, dat met ongeveer 300 000 km² ruim 7 maal zo groot is als Nederland en ruim 9 maal zo groot als België. De Filipijnen hadden bij de laatste census, in 2012, ruim 103 miljoen inwoners

De Filipijnen kennen een scherpe tegenstelling tussen arm en rijk. Er is sprake van een kleine, rijke elite en een groot arm deel van de bevolking dat veelal onder het bestaansminimum leeft. De elite heeft zowel op economisch als op politiek gebied de touwtjes in handen. In de jaren 70 werd het land op dictatoriale wijze geregeerd door president Ferdinand Marcos. Diens opvolgerCorazon Aquino, de eerste vrouwelijke president van het land, bracht de democratie weer terug, maar economisch herstel bleef uit. Ook werden problemen, zoals de corruptie, de ongelijke verdeling van rijkdom en het grondbezit tijdens haar regeerperiode en die van haar opvolgers niet aangepakt. De huidige president is Benigno Aquino III. Hij werd in 2010 gekozen als opvolger van Gloria Macapagal-Arroyo, die net als haar voorganger Joseph Estrada werd beschuldigd van corruptie.

Zendelingen

  • Brian en Mirte Longridge
    Brian en Anisha zijn counselors, psalmisten en voorgangers met een hart voor gebed en de verstotenen. Zo woonden ze na hun huwelijksreis een korte tijd in een leprakamp. Maar liefst 24 jaar werkte dit gezin met hun drie dochters in India en de Filippijnen, onder gevangenen en mensen die lepra hebben.
  • Sunshine Corner Lenie C en Tito
    In Sunshine Corner worden de kinderen in gezinsvorm opgevangen. In elk huis woont een gezin dat bestaat uit een stel Filippijnse huisouders, hun eigen kinderen en tien tot twaalf straatkinderen. Alle kinderen gaan naar school en met de opleiding die ze krijgen kunnen ze later makkelijker een baan vinden, waardoor ze een betere toekomst tegemoet gaan. Verder worden de kinderen begeleid door een maatschappelijk werkster. Begeleiding Naast de huisouders worden de kinderen begeleid door een maatschappelijk werkster, die in vaste dienst is. Daarnaast houdt de directrice, die zelf een volledig bevoegd maatschappelijk werkster is, toezicht. Scholing Alle kinderen moeten naar school, want met een diploma kunnen ze later gemakkelijker een baan krijgen. De kinderen mogen net zo lang blijven tot ze hun studie afgerond hebben. Of dit nu een vakopleiding of zelfs een universitaire studie betreft maakt niet uit. Christelijk Sunshine Corner is een christelijk project. Alle medewerkers zijn christelijk en de kinderen wordt natuurlijk hierover verteld. Het is gewoonte om 's zondags naar de kerk te gaan.
 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Adopteer een zendeling
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap