Zendelingen login
Menu

Amerika - Pennsylvania

Pennsylvania ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, en grenst kloksgewijs aan de staten New York, New Jersey, Delaware, Maryland, West Virginia en Ohio. Over het Lake Erie grenst het aan Canada, namelijk de provincie Ontario. Alhoewel Pennsylvania geen klassieke kustlijn heeft, ligt het via de Delaware River wel aan zee, omdat dit een getijderivier is. Pennsylvania meet maximaal 495 kilometer van west naar oost en 285 kilometer van noord naar zuid.

Pennsylvania wordt grotendeels gedomineerd door de Appalachian Mountains, een bebost gebergte met steile heuvelruggen. Deze zijn met name dominant in het midden van de staat. Het noorden is op een andere manier heuvelachtig en nog dichter bebost. Het uiterste westen is vlakker en is eigenlijk een onderdeel van de Great Plains. Het zuidoosten is vlakker. Diverse grote rivieren doorkruisen de staat. In het westen vormen de Allegheny en Monongahela River vanaf Pittsburg de belangrijke Ohio River. De Delaware River vormt de oostgrens van de staat en de Susquehanna River is een brede rivier door het midden.

De staat heeft overwegend een vochtig landklimaat, het zuidoosten heeft een vochtig subtropisch klimaat. Pennsylvania heeft warme zomers en vrij koude winters, met name in het noorden en westen. Rond het Lake Erie kan extreem veel sneeuw vallen als lucht over het meer voert en aan de kustlijn enorme hoeveelheden sneeuw dumpt. De gemiddelde maximumtemperatuur in Harrisburg is 3°C in de winter en 30°C in de zomer.

Zendelingen

  • Ramon en Lianne Bakker
    Ramon en Lianne zijn sinds 2014 getrouwd en hebben drie kinderen: Jeremiah, Ziva en Eden. Ramon is opgeleid als Maatschappelijk Werker, maar heeft zichzelf omgeschoold tot videograaf en Lianne werkt al sinds ze 16 is met jongeren en heeft een passie voor gezonde gezinnen. Vlak voordat ze trouwden riep God hen op hun eerste reis, een half jaar werken in een kinderdorp in Israel voor Ramon zijn stage.
 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Adopteer een zendeling
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap