Zendelingen login
Menu

Albanië

Albanië is een land dat jarenlang onder communistisch en atheïstisch regime heeft geleefd. Geloven was verboden toen, welke religie ook. Op dit moment is er grote vrijheid voor het Evangelie

‘Er zijn momenten dat ik me afvraag of ik nog wel wat kan doen voor de allerarmsten in Albanië. Vaak zijn er alcoholproblemen in deze gezinnen. De uitzichtloosheid is enorm. Alleen af en toe een voedselpakket brengen zorgt er niet voor dat er structureel iets verandert aan hun levenshouding. Toch zijn er situaties in ons werk dat we zien dat er wel degelijk iets verandert. Misschien niet direct in economische zin, maar wel in een mentaliteitsverandering. Vorig jaar kwamen we voor het eerst bij een familie waarbij de omstandigheden heel slecht waren. Elke week vertelden ze nieuwe verhalen van familieconflicten en hun dramatische levensomstandigheden. Sinds een paar maanden is er echter veel veranderd. Hun huis staat nog steeds op instorten en er zijn nog steeds amper inkomsten. Toch hebben ze in hun ellende hoop en geluk gevonden. We lezen regelmatig met ze uit de Bijbel en bidden samen. De vrouwen doen mee aan onze vrouwenactiviteiten. Op elke foto waar ze op staan stralen ze. Hun kinderen volgen bij ons Engelse lessen en zijn gedisciplineerde leerlingen, zich realiserend dat zij een verschil kunnen maken in hun situatie als ze hun school afmaken.’ Bron Nederlandse zendeling in Albanië waarvan de kinderen bij mij op school zitten.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe het is in Albanië. Geen grote bijeenkomsten waar velen tot geloof komen. Maar echte aandacht voor de mensen kan ze overtuigen. 

Zendelingen

  • Martin en Ada Tims
    Ten tijde van de Kosovo oorlog in 1999, kwam Martin voor het eerst in Albanië. Terwijl ik hier voor slechts één dagje was, kreeg ik een visioen in de vorm van een legpuzzel. Deze zag ik voor mij in de lucht en op het moment dat ik ernaar keek werd het laatste stukje in de puzzel gelegd. Hierna ervoer ik dat God tegen mij zei: ‘Nu weet jij ook de plaats waar Ik je hebben wil’. Het hele verhaal is op onze site te vinden onder het kopje Hoe het allemaal begon.
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Adopteer een zendeling
 
Hoe vormen we een thuisfront?
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap