Zendelingen login
Menu

Sunshine Corner Lenie C en Tito

Contactinformatie

Sunshine Corner Ministry of Encouragement Inc.

P.O. Box 926

Cebu City 6000 Filippijnen
info@sunshinecorner.nl

Thuisfront

Dik en Paula van der Sluijs
Eikenlaan 16
3828BZ Hoogland
033-2985207
info@sunshinecorner.nl

   

In Sunshine Corner worden de kinderen in gezinsvorm opgevangen. In elk huis woont een gezin dat bestaat uit een stel Filippijnse huisouders, hun eigen kinderen en tien tot twaalf straatkinderen. Alle kinderen gaan naar school en met de opleiding die ze krijgen kunnen ze later makkelijker een baan vinden, waardoor ze een betere toekomst tegemoet gaan. Verder worden de kinderen begeleid door een maatschappelijk werkster. Begeleiding Naast de huisouders worden de kinderen begeleid door een maatschappelijk werkster, die in vaste dienst is. Daarnaast houdt de directrice, die zelf een volledig bevoegd maatschappelijk werkster is, toezicht. Scholing Alle kinderen moeten naar school, want met een diploma kunnen ze later gemakkelijker een baan krijgen. De kinderen mogen net zo lang blijven tot ze hun studie afgerond hebben. Of dit nu een vakopleiding of zelfs een universitaire studie betreft maakt niet uit. Christelijk Sunshine Corner is een christelijk project. Alle medewerkers zijn christelijk en de kinderen wordt natuurlijk hierover verteld. Het is gewoonte om 's zondags naar de kerk te gaan.

  Sunshine Corner Ministry of Encouragement Inc. werd in 1983 door het     Nederlandse Zendingsechtpaar Klaas en Adrie van der Leij opgericht. Zij hadden een grote bewogenheid voor de straatkinderen en besloten deze kinderen te gaan helpen. In geloof huurden zij in het centrum van de stad Cebu City een etage van een groot pand op de hoek van een drukke straat. Ook het dakterras kregen zij ter beschikking voor recreatie, w.o. basketbal. Hun visie was dat door dit nieuwe huis de liefde van het licht van de Zoon van God naar de straatkinderen zou uitstralen. Zij zijn in 1993 weer teruggegaan naar Nederland. 

Het jongenshuis
Bij de start beschikten we alleen over een inloopcentrum, waar wij maximaal 50 jongens per nacht konden herbergen. Steeds meer jongens wilden permanent blijven. Ook wilden we graag dat de jongens in gezinsverband zouden samenwonen en dat ze de mogelijkheid kregen om naar school te gaan. Er werd toen een huis voor de jongens gehuurd.   

Het meisjeshuis
We zagen de nood onder de meisjes die op straat leefden. Overwegend komen ze in de straatprostitutie terecht. Na veel overleg en advies van diverse mensen namen we het besluit om meisjes op te nemen voordat ze op straat terecht zouden komen. 

 

Overgangsfase
We wilden graag meer kinderen helpen, maar we zaten aan ons maximum. We hebben geprobeerd om extra huizen te huren, maar als het om straatkinderen gaat wil niemand dat of ze vragen een enorme huur. Dit zijn kosten die dan ook elke maand terugkomen. Op een gegeven moment werd zelfs de huur van het meisjeshuis opgezegd, omdat de eigenaar het wilde verkopen. Noodgedwongen verplaatsten wij hen naar het inloopcentrum. 
Deze situatie gaf ons geen gerust gevoel. Vooral voor de meisjes wilden we weg uit het centrum van de stad, om hen meer bescherming te kunnen bieden.
In 1996 hebben we een stuk grond kunnen kopen dat ons goedkoop werd aangeboden. Het is een prachtige vallei net buiten Cebu City, dus weg uit de drukte van de stad. 


Nieuwbouw  
In 1998 kwam het eerste huis gereed. Daarna werden er nog vier huizen door aannemers gebouwd. Toen we verder gingen met de aanleg van de dijk langs de rivier gebeurde dat in eigen beheer, waarvoor in totaal vijftien bouwvakkers werden aangenomen. Zij bouwden de drie meter hoge en 60 meter lange dijk, het zesde huis, de weg met een hoogte verschil van zeven meter achter de huizen, het basketbalveld, de kantoren, de watertoren en het multifunctionele activiteitencentrum. 

 

Zendingsveld

De Filipijnen, officieel de Republiek der Filipijnen, zijn een republiek in Zuidoost-Azië. De archipel bestaat uit 7107 eilanden, waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Deze beide eilanden beslaan samen zo'n twee derde van de oppervlakte van het land, dat met ongeveer 300 000 km² ruim 7 maal zo groot is als Nederland en ruim 9 maal zo groot als België. De Filipijnen hadden bij de laatste census, in 2012, ruim 103 miljoen inwoners

Meer over Filippijnen

Uitdagingen

Sponsoring

Om straatkinderen op te vangen, te begeleiden en scholing te geven hebben wij sponsors nodig. Door een kind te sponsoren geeft u dit kind een nieuwe toekomst. De kinderen blijven er, totdat hun opleiding is afgerond. Daarna worden ze begeleid totdat ze een baan hebben waarmee ze op eigen benen kunnen staan. Het belangrijkste doel is dat deze kinderen - met liefde omringd - de Here Jezus leren kennen. Alle kinderen worden op vrijwilligers basis, vanuit Nederland gesponsord. Per kind zoeken wij 3 sponsors.
 

Maximaal kunnen we 48 kinderen opvangen, maar niet alle kinderen zijn nu volledig gesponsord. 
 

Wij zoekendaarom nog sponsors:  

•  voor de opvang van een straatkind is de richtprijs ca. € 30,00 per maand. Voor wie dit teveel is, kan een lager bedrag natuurlijk altijd. Elk ander  bedrag hoe klein ook is welkom. U ontvangt van het kind een case-report en een foto. Elke drie maanden krijgt u een briefje van het kind en elk jaar een nieuwe foto.

•  voor één van onze acties, zoals nu voor de medische kosten van de kinderen  

•  voor de salarissen van de huisouders en de staf

Deze kinderen hebben dus nog een sponsor nodig. Ook voor kinderen van de huisouders zoeken wij sponsors

Andere zendelingen in Filippijnen

 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Adopteer een zendeling
 
Hoe vormen we een thuisfront?
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap