Zendelingen login
Menu

Richard en Pita Zevenbergen

Contactinformatie

Rua Ararangua 210, América,
Joinville- SC Cep 89204-310,
Tel. 00554730282054

Thuisfront

Mervin de Ruiter
06-55134554

   

Richard en Pita zijn negentien jaar getouwd en hebben drie tienerzoons, Rafaël, Christoph en Michael. Pita is een ouderenarts en Richard theoloog, beiden afgestudeerd aan de VU Amsterdam. Richard is een erkend pastor bij de Braziliaanse Assembleia de Deus.

Al voor ons trouwen ervoeren wij beiden een roeping van God voor zending. Richard ontving tijdens zijn Theologie opleiding meerdere profetische woorden om naar het zendingsveld te gaan in Brazilië. God riep ons hier naartoe om Brazilianen op te roepen en op te leiden om zendelingen te worden. Richard is in Brazilië geboren, maar groeide op in Nederland. Het is zeer bijzonder om als zendeling actief te mogen zijn in Brazilië. Wij zijn nu twaalf jaar op het zendingsveld actief. 

Waar en hoe?

Wij zijn als zendelingen actief in het zuiden van Brazilië, in de stad Joinville. We leiden Brazilianen op tot transculturele zendelingen door les te geven op zendingsscholen. Richard is de Nationale leider van de Evangelische Studentenbediening XA Chi Alpha. Daarnaast zijn wij de voorgangers van een Engelstalig kerk. 

Doelgroep en doelstellingen

We trainen op dit moment tieners om zendelingen te worden. De tieners gaan ’s-ochtends naar middelbare school en ’s-middag naar de zendingsschool. Ook organiseren wij kampen en seminars voor studenten waar we ze trainen hoe ze zelf een christelijke groep kunnen opstarten in hun faculteiten. Daarnaast hebben we een Engelstalige kerk opgestart in onze stad met de doelstelling de buitenlanders te bereiken en Brazilianen voor zending voor te bereiden door Engels te leren. 

Zendingsveld

Brazilië is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika (het beslaat bijna de helft van dit continent) en het Zuidelijk halfrond en het op vier na grootste ter wereld (alleen Rusland, Canada, de Verenigde Staten en China zijn groter).

Meer over Brazilië

Activiteiten

  • Docent zendingsschool voor tieners
  • Nationale leider christelijke studenten bediening XA Chi Alpha Brasil
  • Voorgangers van de Internationale Engelstalige kerk English Worship
  • Docenten Engels
  • Zendingsreizen organiseren

Uitdagingen

Brazilië is een land van grote tegenstellingen, tussen arm en rijk, vrede en geweld, licht en duisternis. Brazilië kent een grote evangelische opwekking. De pinksterbeweging groeit enorm. Daarnaast verkeert het land in een grote economische crisis gepaard met grote corruptie schandalen in de politiek. De samenleving kent veel misdaad, drugs en geweld en ook is de opkomst van seksuele immoraliteit groot zoals homoseksualiteit en seksuele losbandigheid. Traditioneel is Brazilië een katholiek land, die diepe wortels heeft in de Heiligenverering, gemengd met sterk bijgeloof in de Afrikaanse en Europese occulte tradities. Recent is de opmars van progressieve en liberale mentaliteit gepaard met atheïsme opgekomen. 

Het is een spannend land om Gods werk te doen met veel mogelijkheden. De gelovigen moeten leven in afhankelijkheid van God voor alledaagse dingen en zien daarom God grote wonderen doen. Voor ons is één van de uitdagingen om de kerk te wijzen op de opdracht tot zending naar de hele wereld. Brazilië denkt vaak nog te klein van zichzelf, maar de kerk heeft grote potentie in de naam van Jezus.

 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Adopteer een zendeling
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap