Zendelingen login
Menu

Ramon en Lianne Bakker

Contactinformatie

www.bakkersbeyondborders.com

Thuisfront

Ramon en Lianne zijn sinds 2014 getrouwd en hebben drie kinderen: Jeremiah, Ziva en Eden. Ramon is opgeleid als Maatschappelijk Werker, maar heeft zichzelf omgeschoold tot videograaf en Lianne werkt al sinds ze 16 is met jongeren en heeft een passie voor gezonde gezinnen. Vlak voordat ze trouwden riep God hen op hun eerste reis, een half jaar werken in een kinderdorp in Israel voor Ramon zijn stage.

Wat is onze opdracht?
We zijn niet de meest standaard zendelingen. Wij zijn niet perse geroepen voor 1 specifieke plek, maar voor een specifieke opdracht: op allerlei plaatsen helpen bouwen aan teams en communities om zo verschillende (zending)organisaties krachtiger en effectiever te maken in hun werk. 

Wat doen we en waar?
We reizen rond van plek naar plek om te ondersteunen hoe en waar nodig. Vaak hebben organisaties door dat er even iets nodig is, maar hebben ze een frisse blik of misschien zelfs alleen een extra paar handen nodig om het van de grond te krijgen. Wij zijn in gebed aan het zoeken naar de volgende plek die God voor ons heeft. Op dit moment is de eerste plek die God heel specifiek genoemd heeft The Road Church in Pennsylvania. In Pennsylvania zullen we helpen bij het opzetten en trainen van teams voor 3 verschillende taakgroepen, maar zullen we ook heel praktisch de voorganger en zijn vrouw ontlasten door 1x per week op hun kinderen te passen. Zij hebben de afgelopen 5 jaar bijna geen tijd voor zichzelf gehad en dat is essentieel om een gemeente goed te kunnen leiden. 

Op dit moment zijn we tijdens onze stille tijd een steeds concretere volgende stap aan het krijgen van God, maar elke plek heeft weer nieuwe specifieke taken, die allemaal terug te leiden zijn naar onze opdracht. We hebben de grote wens om voor elke organisatie die we helpen aan het eind van onze periode daar een video te maken waarin we hun werk laten zien,  zodat zij die kunnen gebruiken op Social Media of bij eventuele fondswerving. 

 

Zendingsveld

Pennsylvania ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, en grenst kloksgewijs aan de staten New York, New Jersey, Delaware, Maryland, West Virginia en Ohio. Over het Lake Erie grenst het aan Canada, namelijk de provincie Ontario. Alhoewel Pennsylvania geen klassieke kustlijn heeft, ligt het via de Delaware River wel aan zee, omdat dit een getijderivier is. Pennsylvania meet maximaal 495 kilometer van west naar oost en 285 kilometer van noord naar zuid.

Pennsylvania wordt grotendeels gedomineerd door de Appalachian Mountains, een bebost gebergte met steile heuvelruggen. Deze zijn met name dominant in het midden van de staat. Het noorden is op een andere manier heuvelachtig en nog dichter bebost. Het uiterste westen is vlakker en is eigenlijk een onderdeel van de Great Plains. Het zuidoosten is vlakker. Diverse grote rivieren doorkruisen de staat. In het westen vormen de Allegheny en Monongahela River vanaf Pittsburg de belangrijke Ohio River. De Delaware River vormt de oostgrens van de staat en de Susquehanna River is een brede rivier door het midden.

De staat heeft overwegend een vochtig landklimaat, het zuidoosten heeft een vochtig subtropisch klimaat. Pennsylvania heeft warme zomers en vrij koude winters, met name in het noorden en westen. Rond het Lake Erie kan extreem veel sneeuw vallen als lucht over het meer voert en aan de kustlijn enorme hoeveelheden sneeuw dumpt. De gemiddelde maximumtemperatuur in Harrisburg is 3°C in de winter en 30°C in de zomer.

Meer over Amerika - Pennsylvania

Activiteiten

Activiteiten
- Ontlasten van de medewerkers ter plekke
- Bouwen/Trainen van teams
- Praktische ondersteuning
- Video maken voor de organisaties waar we komen

Uitdagingen

Uitdagingen
- Elke keer weer nieuwe relaties bouwen in de korte tijd die je hebt
- Wisselende culturen die je moet leren kennen

 
Adopteer een zendeling
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Hoe vormen we een thuisfront?
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap