Zendelingen login
Menu

Menno en Anje Menninga

Contactinformatie

6, rue de l'Eglise
51220 Hermonville. Frankrijk.

Thuisfront

Willem-Frans & Marianne van de Mast
050-3095683

Anje is geboren in Den Haag en Menno in Appingedam. Ze zijn getrouwd in 1981 in Rockanje. Anje groeide op bij Maasbach, In de Ruimte en Jong en Vrij. Anje was doktersassistente, maar ging op haar 16e bij Jong en Vrij werken op de grafische ontwerpafdeling. Ze startte het tienerwerk op waar andere tienerorganisaties uit voortgekomen zijn.

Menno komt uit Groningen, opgegroeid in de gereformeerde kerk, later in een Pinksterkerk, bij ‘Jezus Kinderen’ en Youth for Christ. Na de havo, wilde hij gaan studeren, maar is via een evangelisatiekamp bij Jong en Vrij terecht gekomen waar hij Anje leerde kennen. Als tiener kwam hij bij Youth for Christ tot geloof. Hij ontwikkelde zich als Bijbelstudiegroepleider, zette het Youth for Christ scholenwerk op en hielp mee een evangelisatieteam te trainen. 

Beiden hebben we van kinds af aan verlangen gehad om de zending in te gaan. Communiceren en gastvrijheid is ons DNA. We hebben beiden voor de jeugdorganisatie Jong en Vrij gewerkt, eerst in Nederland en sinds 1981 in Franstalig België waar we het Franstalige jeugdwerk van Jeune et Libre (Jong en Vrij) op hebben gezet.

Waar en hoe?

Sinds 1986 zijn we werkzaam in Frankrijk. Daarnaast geven we onderwijs in verschillende Europese en Afrikaanse landen in Discipelschap. We spreken dan over christelijke levensstijl, leiderschap en evangelisatie als levensstijl.

In Frankrijk hebben we verschillende gemeentes, stichtingen, Bijbel- en discipelschapstrainingen opgezet. Sinds 2007 werken we in en vanuit het dorpje HERMONVILLE bij Reims waar we onze principe ‘Zout in de soep’ evangelisatie als levensstijl toepassen. We zijn heel wat keren verhuisd in dit gebied, omdat het zendingswerk dat van ons vroeg.  

Allebei zijn we al meer dan 40 jaar brengers van Goed Nieuws en moedigen anderen aan het ook te doen. We zijn altijd bezig iets op te zetten wat relaties mogelijk maakt en om mensen bij Jezus en bij elkaar te brengen. Te weten ‘nettenmakers’.

Doelgroep en doelstelling

  • Evangelisatie onder de Fransen. 
  • Training voor wie maar wil en waar we een open deur krijgen. 
  • Mattheüs 28: 19 geven we gestalte op een telkens weer actuele wijze.
  • ‘Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn leerlingen te maken. Doop hen in de naam van de Vader, van de Zoon en van de Heilige Geest. Leer hen altijd te doen wat ik U heb gezegd.’  

https://www.facebook.com/lagrangeauxcouleurs/

https://www.facebook.com/goodnews.progression

Zendingsveld

Frankrijk, officieel de Franse Republiek (Frans: République française), is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land.

Meer over Frankrijk

Activiteiten

Evangelisatie door zout in de soep te zijn:

  • winkeltje
  • tearoom
  • evenementen
  • bed & breakfast

Ontmoetingen zoals Alpha cursus, straatwerk zoals Last Reformation, pasteur à domicile (Pastor aan huis) wat een service is aan buitenkerkelijken, huwelijk inzegenen, begrafenissen, pastorale hulp en gebed.

https://www.facebook.com/pasteur.domicile/

Trainingsavonden bij ons en bij anderen thuis, op conferenties, op Bijbelscholen, zendingsreizen en leiders begeleiden en bemoedigen.

https://www.facebook.com/BestNewsProgression/

Humanitaire hulp in voornamelijk Afrika en voormalig Oost-Europa.

https://www.facebook.com/Voyages-humanitaires-dACCESSIBLE-262662587237662/

Edities voor evangelisatie en training.

Uitdagingen

Frankrijk is een groot land, groots en invloedrijk, met een rijke historie en cultuur. Een katholiek land  waar religie gelijk was aan macht en macht brengt machtsmisbruik. Door de eeuwen heen is Frankrijk antireligieus geworden. De Fransen zijn veelal gelovig (de meesten weten niet goed wat ze geloven), maar zijn allergisch voor kerken. Ze zoeken steun in sterk leiderschap, maar houden er niet van gecommandeerd worden. Het evangelie is onbekend en er zijn tienduizenden dorpen zonder evangelisch getuigenis.

Alles gaat hier om relaties en vriendschappen. Broederschap en gemeenschapsleven zijn belangrijke aspecten bij het maken van discipelen.

 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Adopteer een zendeling
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap