Zendelingen login
Menu

Liaquat en Henny Masih Qaiser

Contactinformatie

126, J. Block
Street 5
Phase V, D.H.A.
Lahore (Pakistan)
lqaiser@hotmail.com hennyq57@hotmail.com

Thuisfront

K. van Balen
010-4852221

   

Liaquat is Pakistani. Henny is Nederlandse, uit Rotterdam. Liaquat en Henny hebben elkaar ontmoet op Continental Bible College (nu ContinentalTheologicalSeminary) in België. Beiden behaalden we daar een Bachelor in Theology. Later heeft Liaquat een Masters en Doctor degree behaald. In 1981 zijn ze getrouwd en in oktober naar Lahore, Pakistan vertrokken. Daar zijn ze betrokken geraakt bij FGA Bijbel School. Ze hebben een zoon, Richard en twee dochters, Tamara en Bonita. De twee oudsten zijn getrouwd. En ze zijn drie kleinkinderen rijk.

De Heer riep Henny al op jonge leeftijd. Als kind droomde ze twee keer dat ze aan bruine kinderen in een ander land over de Heer vertelde. Ze groeide op met een sterke roeping voor de zending. In Pakistan bekeerde Liaquat zich als tiener radicaal en was gelijk betrokken bij gemeentewerk en evangelisatie. Later kreeg hij het verlangen om in België naar de Bijbelschool te gaan, dezelfde Bijbelschool waar Henny na haar drie jaar CPB ook naartoe ging. Daar hebben ze elkaar ontmoet en de Heer liet hen zien dat Hij ze voor elkaar bestemd had en zo vertrokken ze na hun huwelijk in 1981 naar Pakistan. 

Waar en hoe?

We wonen in Lahore, in het Oosten van Pakistan, niet ver van de Indiase grens. Lahore is een miljoenenstad. We dienen in de eerste plaats in de Full Gospel Assemblies Bijbelschool. Liaquat is al sinds 1987 directeur en geeft les in minstens vier vakken. Henny geeft nu les in het vak, Christian Counseling. Verder zijn we betrokken bij gemeentewerk, vrouwenwerk en kindersponsorplan. 

Doelgroep en doelstelling

We trainen Pakistaanse gelovigen in Bijbelonderwijs en leiders op de Bijbelschool. Ook richten we ons op  jonge christenen om hen de gelegenheid te geven een goede opleiding te volgen. We bereiken heel veel groepen door de verschillende takken van arbeid. Door vrouwenwerk willen we de Pakistaanse vrouwen in hun waarde zetten en hun laten zien dat God hen ook kan en wil gebruiken.

Hoe meer christenen zullen groeien in hun geloof en getraind worden des te meer zullen ze ook hen bereiken die de Heer nog niet kennen.

 

Zendingsveld

Pakistan, officieel de Islamitische Republiek Pakistan, is een land in Zuid-Azië dat ligt op het Indische subcontinent, grenzend aan India, Afghanistan, Iran, China en aan de Arabische Zee. De hoofdstad is Islamabad. Met een inwoneraantal van 193.238.868 (2013) staat Pakistan op de zesde plaats in de Lijst van landen naar inwonertal. Pakistan maakte oorspronkelijk samen met India en Bangladesh deel uit van Brits-Indië.

Meer over Pakistan

Activiteiten

  • Liaquat is directeur van een Bijbelschool en leraar in verschillende vakken. Henny geeft les in Christian Counseling.
  • Liaquat is ook FGA en spreekt in conventies en gemeenten in het hele land. Hij is redacteur van het FGA Blad en schrijft ook artikelen. Henny schrijft ook regelmatig voor het blad. 
  • Liaquat is Senior Voorganger van FGA Bahar Colony Church. 
  • Liaquat is betrokken bij het Pakistan Bijbel Genootschap als Chairman van de Uitvoerende Raad en zit ook in de Uitvoerende Raad van O.M. en Open Theological Seminary.
  • Henny is leidster van het FGA Women Team en betrokken bij het vrouwenwerk. Ze doet ook de administratie van Tamara Sponsor project, Bonita Fonds en correspondentie met verschillende organisaties die projecten met FGA steunen. 

Uitdagingen

Pakistan is gelegen tussen Iran, Afghanistan en India en het grenst ook aan China. Het heeft nu een bevolking van 195,343,000 mensen. De staatsreligie is Islam, dat door 95-98% van de bevolking wordt beoefend. De rest praktiseert het Christelijk geloof, Hindoeïsme en andere religies. 

Hoewel er vrijheid van godsdienst is, wordt dit beperkt voor bekeerlingen. Ook zijn er zware straffen voor godslastering, de zogenaamde antiblasfemiewetten. Aan de ene kant mogen christenen bijeenkomen, hun diensten houden, zelfs openluchtdiensten houden met toestemming van de autoriteiten. Ze mogen christelijke literatuur uitgeven en zelfs is er een Pakistaans Bijbel Genootschap, waarvan Liaquat nu de Voorzitter is. We zijn heel dankbaar voor al die vrijheden. 

Aan de andere kant is er altijd het gevaar dat iemand van een minderheid of zelfs met een moslim achtergrond zomaar vals beschuldigd wordt van godslastering. Dan kan er in korte tijd gewelddadige mensen bijeenkomen om zo iemand te doden. Of als de beschuldigde in de gevangenis terecht komt, kan het vele jaren duren voordat de persoon is vrijgesproken. 

Andere zendelingen in Pakistan

 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Adopteer een zendeling
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap