Zendelingen login
Menu

Karoen Poot

Thuisfront

   

Ik ben Karoen Poot, vrijgezel en 39 jaar. Geboren en getogen in Azië (Thailand). In Tilburg heb ik MTS Verkeers- en stedenbouwkunde gedaan en later de Cornerstone Bijbelschool in Beugen. En recent heb ik ook All Nations Bible college (Bachelor) in Engeland gevolgd. Ik ben opgegroeid op het zendingsveld. En heb het zendingswerk van jongs af aan meegekregen. Nu heb ik zelf ook passie voor de onbereikte bevolkingsgroepen in Europa en Azië.

Waar en hoe?

Ik woon in Thailand. In Bangkok en Chiangmai, de twee grootste steden van Thailand, doe ik straatevangelisatie. Met een team gaan we twee à drie keer per week de straat op. Meestal delen we flyers en Bijbels uit en hebben we de gelegenheid om te bidden voor mensen. Verder heb ik contact met lokale kerken in centraal en Noord Thailand en werken we samen. Mijn ouders hebben zelf ook drie kerken gesticht in centraal Thailand. 

Daarnaast doen we hetzelfde met een andere team in Maastricht op koopavonden.

In Herne (Duitsland) spreek ik regelmatig in een internationale kerk en doen we ook outreach activiteiten met de kerk.

Verder spreek ik regelmatig in kleine Evangelische kerken in Antwerpen, Rotterdam en Deurne.

Doelgroep en doelstelling

Thaise boeddhisten, moslims, vluchtelingen en Pakistaanse minderheden in de stad bereiken met het evangelie door evangelisatie, proclamatie en literatuurverspreiding. Verder hebben we een warm hart voor de Europeanen (atheïsten en moslims in de grote steden).

Zendingsveld

Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk "vrij land" betekenen.

Meer over Thailand

Activiteiten

  • Straatevangelisatie: 1 op 1 en vriendschapsevangelisatie
  • Evenementen zoals concerten, campagnes en meetings 
  • Asielzoekers/statushouders bezoeken (vooral Syriërs, Irakezen, Thai)
  • Zendingsreizen in samenwerking met lokale kerken, evangelisatie seminars, straatevangelisatie in teamverband op diverse locaties.

Uitdagingen

Thailand is een boeddhistisch land (95%), 4% is Moslim en 1% is christen. De uitdaging is dat het meerdendeel bhoeddist is en maar een kleine minderheid christen. Daarentegen groeit het aantal mensen die christen worden enorm.  

 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Adopteer een zendeling
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap