Zendelingen login
Menu

Brian en Mirte Longridge

Contactinformatie

Cebu

Thuisfront

Sary Hansma
057 530422

   

Brian en Anisha zijn counselors, psalmisten en voorgangers met een hart voor gebed en de verstotenen. Zo woonden ze na hun huwelijksreis een korte tijd in een leprakamp. Maar liefst 24 jaar werkte dit gezin met hun drie dochters in India en de Filippijnen, onder gevangenen en mensen die lepra hebben.

De afgelopen drie jaar vroeg God om de ondergrondse kerk in China te bezoeken. Christenen in China hebben ongelofelijke honger naar God. Vanuit een overweldigende liefde voor de Chinezen, heeft Brian het Chinees zich eigen gemaakt. Ook schrijft hij Chinese aanbiddingsliederen. Elke keer, als wij in dit Moslim-Aziatisch land (waar we nu zitten) les gaven, was er veel vrucht. Anisha spreekt de taal van dit land en heeft een diep verlangen ook moslims te bereiken. Nadat God sprak in twee dromen over dit land zijn we hiernaar toe verhuisd. 

Waar en hoe?

We wonen dichtbij een leprakamp, dat ook een ziekenhuis is. Onze hoofdtaak is les geven in kerken en eenheid brengen tussen de kerken. Eenheid is de generator voor de kracht van God om de gemeente van Christus te kunnen zegenen. Moslims worden hier genezen en aangeraakt door Jezus.

Doelstellingen

  • Persoonlijke relaties ontwikkelen met de gemeenschap, zodat er een brug van vertrouwen gebouwd wordt door liefde en praktische hulp en ze Jezus leren kennen.  
  • Eenheid faciliteren onder de leiders van de kerk, zodat Gods kracht werkelijk door hen heen zichtbaar wordt.
  • Een diepere passie voor Jezus oproepen, zodat het licht sterker gaat schijnen in deze donkere geestelijke natie. 

Links:

https://www.HealingRiversInternational/BrianLongridge.com 

Anisha Mirte Longridge facebook:

https://m.facebook.com/AnishaMirteLongridge

Zendingsveld

De Filipijnen, officieel de Republiek der Filipijnen, zijn een republiek in Zuidoost-Azië. De archipel bestaat uit 7107 eilanden, waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Deze beide eilanden beslaan samen zo'n twee derde van de oppervlakte van het land, dat met ongeveer 300 000 km² ruim 7 maal zo groot is als Nederland en ruim 9 maal zo groot als België. De Filipijnen hadden bij de laatste census, in 2012, ruim 103 miljoen inwoners

Meer over Filippijnen

Activiteiten

Lepra

De mensen met lepra krijgen onderricht over Jezus. We geven ze veel hugs en masseren ze regelmatig. Vanwege de lepra worden bepaalde spieren erg stijf en daardoor pijnlijk. Aanraking is erg genezend, omdat mensen vandaag de dag nog steeds bang zijn voor lepra. 

Training en seminars

In de kerken is er dagelijks worship en onderricht. Ook is er aansluitend tijd voor gebed waar Gods aanwezigheid voelbaar is.

Netwerk bouwen met leiders van kerken

Vanuit een visie voor eenheid in verscheidenheid door Jezus ontstaat er een hecht netwerk van verschillende kerkleiders.

Discipelschap en healing meetings aan huis

‘Treasure hunts’ - Woorden van kennis uitspreken over Moslims daardoor veranderen ze van binnenuit. God zelf raakt hen persoonlijk aan.

Uitdagingen

De islam is de religie van dit Aziatisch land. De bevolking is erg trots op hun culturele achtergrond en zijn met volle hart toegewijd aan de Islam. Dat is één van de uitdagingen in dit land. Officieel mag je niet een Moslim tot Jezus brengen, daarom is het bijzonder dat God hier Moslims geneest om te laten zien dat Isa (Jezus) zo echt is. Wanneer we met Moslims over het geloof praten is het erg belangrijk om dat te doen door onze eigen verhalen te vertellen of te bidden voor genezing. Daarnaast zijn er veel Chinezen. Boeddhisme en Hindoeïsme is er ook. Veel mensen gaan hier naar de ‘Medicijn man’ of heks. Wanneer we een meeting houden, gebeuren er vaak spontane bevrijdingen. 

Andere zendelingen in Filippijnen

 
Adopteer een zendeling
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Hoe vormen we een thuisfront?
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap