Sunshine Corner

Sunshine Corner is een kindertehuis dat wordt ondersteund door een stichting in Nederland en lokaal wordt gerund door Ghenee en Ace Escolar. Het bestaat uit twee huizen voor jongens en twee huizen voor meisjes. Daarnaast is er een hoofdgebouw voor het kantoor, staf en maatschappelijk werk.

Actueel
Op de Filipijnen gold lange tijd een strenge lockdown. De leiding van het kindertehuis zag dat er in de buurt veel gezinnen dakloos werden en honger leden. In april dit jaar was het mogelijk om 600 voedselpakketten te maken. Het was heel veel werk voor de huisouders, maar dat deden ze met liefde.

Achtergrond
Met name Ghenee geeft leiding aan het kinderdorp van Sunshine Corner. Ghenee had een eigen advocatenpraktijk maar heeft deze opgegeven om in het kindertehuis te kunnen werken. Haar man Ace heeft zijn advocatenpraktijk aangehouden. 

Hoofddoel is de opvang van straatkinderen. In elk huis kunnen 12 kinderen worden opgevangen. Dit werkt als een gezinsvervangend thuis. Elk huis wordt geleid door een Filipijns echtpaar. Naast de huisouders worden de kinderen begeleid door een maatschappelijk werkster, die in vaste dienst is.

Alle kinderen moeten naar school, want met een diploma kunnen ze later gemakkelijker een baan krijgen. De kinderen mogen net zo lang blijven tot ze hun studie afgerond hebben. Of dit nu een vakopleiding betreft of zelfs een universitaire studie. Alle medewerkers zijn christen en de kinderen krijgen Bijbels onderricht.

Doneer


Voor meer informatie zie deze website