Simon en Mandy Schaaij

Simon geeft les in agricultuur door middel van praktijkonderwijs en theorie. Hij zet community farms op om de lokale mensen daarmee te ondersteunen. Daarbij geven ze ook de liefde van en kennis over Jezus door, wat het hoofddoel is van hun werk.

Actueel
Simon is begonnen met de teelt van granadilla’s (zoete passievruchten) op diverse community farms. “De granadilla’s zien er goed uit en ik heb de mensen enthousiast gekregen door het succes dat ze zien in hun eigen farm. We hebben in de afgelopen tijd een grote grannadilla farm opgezet in Umgababa en zijn bezig met een nieuwe tuin in Amandawe. We willen een distributielijn opzetten die ook zonder onze bemoeienis winst kan maken."

Achtergrond
Simon en Mandy Schaaij wonen in Zuid-Afrika. Simon heeft de opleiding Sport & Bewegen afgerond en Mandy heeft haar bachelor in Rechten. De ouders van Simon waren actief in het zendingswerk in Zuid-Afrika. “Ik hielp hen bij hun projecten en verving mijn vader als hij in Nederland was. Door het overlijden van mijn vader in 2016 zie ik het als een ‘roeping en opdracht’ om door te gaan met het werk dat hij begonnen is. Zuid-Afrika is een land dat snel achteruitgaat, corruptie, racisme en de grote kloof tussen arm en rijk zijn factoren die het land gecompliceerd maken. Zuid-Afrika heeft eenheid en liefde nodig. Hier proberen wij onze rol in te vinden en te groeien door de genade van Christus.

Wij focussen onze op jongvolwassenen die werkloos zijn. Wij willen ze helpen zich te ontwikkelen, zodat ze voor zichzelf kunnen zorgen en een positieve invloed hebben op de mensen om hen heen. We streven ernaar dat ze langdurig meedraaien in ons project, zodat ze een inkomen genereren en deel zijn van onze organisatie.”

Doneer