Remco Lammers

Remco is sinds 2017 werkzaam als gastheer op de basis van Iris Global in Pemba, Mozambique. Daarnaast gaat hij wekelijks op outreach in de omgeving om de mensen over Jezus te vertellen. Verder ondersteunt hij de financiële administratie en begeleidt hij bouwprojecten voor Iris Global.

Actueel
“In 2020 heb ik heb hele jaar de financiële afdeling van Iris Pemba gedraaid nadat onze financiële man plotseling was vertrokken in december 2019. Het was in eerste instantie maar voor een paar maanden, maar vanwege Covid werd dat dus iets langer. 

Iris Global is betrokken geraakt bij de distributie van voedselpakketten naar diverse vluchtelingenkampen. Hier kunnen we ook het evangelie delen.”

Achtergrond
In 2013 maakte Remco kennis met het werk van Iris Global en het jaar daarna bezocht hij de kliniek als onderdeel van de missieschool die hij volgde. Remco ervoer dat God hem riep om hier te gaan werken als zendeling.

De kliniek van Iris Global beschikt over twee artsen. Verder zijn er een laboratorium en een apotheek. Zowel de consulten als de behandelingen zijn gratis. In het babyhuis worden baby’s en kleine kinderen tot 4 jaar opgevangen die wees zijn of verstoten zijn door hun moeder. Na hun vierde jaar gaan de kinderen naar een jongens- of een meisjeshuis op de compound. Hier verblijven ze totdat ze na hun 18e het project moeten verlaten. Op de compound is ook een grote school voor basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Hier worden niet alleen de kinderen in het project geschoold, maar lokale kinderen uit de omgeving kunnen zich ook inschrijven op deze school. 

Doneer