Jeanet Hertsenberg

Jeanet is sinds 2020 werkzaam als hulpverlener in samenwerking met een kerk die is gevestigd in een arme moslimwijk in Jordanië. Er bevinden zich veel vluchtelingen uit omringende landen. Het hart van de kerk is het verspreiden van het evangelie, waarbij Gods liefde en gastvrijheid centraal staan.

Actueel
“Het was een grote uitdaging om te midden van de pandemie naar het Midden-Oosten te vertrekken. Met Gods hulp en door zijn trouw en genade is dit gelukt. Vanwege de coronacrisis zijn de mogelijkheden beperkt. Lessen worden online gegeven. Samen vinden deels online en deels live plaats. 

God voorzag ons van zoveel middelen dat we niet alleen naar de vluchtelingen konden uitreiken maar ook naar de plaatselijke bevolking die door de pandemie zwaar getroffen is. Hierdoor neemt de kerk in deze moslimwijk een bijzondere plek in en hebben velen het evangelie gehoord. Er is honger naar het kennen van Jezus. Dit vraagt veel wijsheid omdat we worden geobserveerd en regelmatig te maken hebben met de geheime politie.”

Achtergrond
Jeanet gaf les op de Bijbelschool van Nehemia, waar zij ook schoolleider was. In het najaar van 2016 ervoer ze tijdens een outreach een roeping om zich te gaan richten op moslims in het Midden-Oosten en op de (vervolgde) kerk aldaar. 

Het is haar hartsverlangen te bouwen aan een gezonde en sterke bruid van Jezus in het Midden-Oosten: “Het is een bruid die vervolgd wordt, maar die onder veel druk staande blijft. Ik geloof dat Jezus zijn bruid klaar maakt voor zijn terugkomst, dat zij zal schitteren ook in het Midden-Oosten.”

 

Doneer