Jacoline van der Kraan

Jacoline van der Kraan is sinds 1980 als zendelinge werkzaam in Rome. Hier produceert ze samen met haar collega's van de ‘Assemblee di Dio in Italia’ televisieprogramma’s met een evangelische boodschap voor lokale en regionale omroepen en video’s voor social media. Daarnaast geeft ze bijbelonderwijs aan kinderen en tieners en is betrokken bij en geeft ondersteuning aan diverse migranten en zigeuner gezinnen.

Actueel
“De sociale media geven in deze coronatijd onnoemelijk veel kansen om in vele vormen het Evangelie te verspreiden. We proberen ze allemaal aan te grijpen om zoveel mogelijk leeftijdsgroepen te bereiken. Op de evangelisatie-video’s die we verspreiden krijgen we veel reacties via social media.

We zien dat de kinderen van de kerk ernaar verlangen om aan de online zondagschool deel te nemen, ondanks de ‘Zoom-afstanden’. Gods werk in hen is een grote zegen en bemoediging voor de hele gemeente èn voor mij. Geweldig als je geestelijk gemeenschap kan hebben met kinderen en werkelijk ‘amen’ kan zeggen op hun gebeden!”

Achtergrond
Op 21-jarige leeftijd is Jacoline, na het volgen van de Jong & Vrij Trainingschool, geëmigreerd naar Italië en heeft ze haar leven gewijd aan het dienen van God. “Na de ommekeer van mijn wedergeboorte wilde ik graag door God gebruikt worden. Boven mijn bed bij Jong & Vrij hing een wereldkaart, waar ik elke avond bad voor de wereld en voor de zendelingen. Al snel bleef tijdens mijn gebed steeds Italië terugkomen. Al biddende vulde God me met zijn liefde voor Italië en zo groeide mijn verlangen om de bewoners te laten weten dat Jezus leeft en ook hun Redder wil zijn.”

 

Doneer