Frits en Marleen Ockels

Frits en Marleen hebben een warm hart voor de Sami-bevolking in Noord-Zweden. De Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Hun cultuur en leefwijze die ze vanouds hadden staan onder druk. Het is het verlangen van Frits en Marleen om in die situatie de liefde van de Here Jezus bekend te maken aan de Sami.

Actueel
“We bouwen aan contacten met christen-Sami in het gebied en zoeken het gesprek. Wat is hun visie en droom? Wat hebben zij nodig? Hoe kunnen we hen ondersteunen? Daarnaast leggen we contact met Sami die we treffen. Een punt wat meer in ons vizier is gekomen is dat ook de Zweden een cruciale rol spelen. Contacten in gemeenten zijn daarin erg belangrijk. 

We hopen dat de in juli geplande internationale conferentie in Noorwegen door kan gaan. Tevens willen we ons oriënteren op het beschikbaar stellen van een Laplandbijbel via een app.”

Achtergrond
Zo’n tien jaar geleden maakten Frits en Marleen kennis met het noorden van Zweden: Zweeds Lapland. Ze werden nieuwsgierig naar de bewoners en hun situatie en begonnen ervoor te bidden. Zo startte een avontuur.

De visie van Frits en Marleen is het brengen van verzoening naar dit oervolk. Verzoening tussen de groepen mensen, verzoening met het eigen verhaal, en aan de basis: de verzoening van ieder mens met God door Jezus Christus.

Doneer

 

Meer info op deze website