Chris Onderstal

Chris werkt in het warme zuiden van Malawi: het Chikhwawa gebied. Dit gebied staat bekend om zijn enorme hoge temperaturen gedurende zo’n negen maanden per jaar. Met als gevolg: droogte, weinig werkgelegenheid, honger en armoede.

Actueel
“Corona heeft ook in Malawi grote gevolgen. We zijn blij met de speciale donaties voor voeding en extra ondersteuning in deze moeilijke situatie waarin de mensen in Malawi het nog zwaarder hebben dan anders.

Naast de medische zorg zet het team van Ahava zich in voor de landbouwprojecten, gericht op de teelt van gezonde gewassen.

In de toekomst hopen wij zorg te gaan verlenen aan gehandicapte kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Met het verlenen van fysiotherapie en het begeleiden van ouders in bewegingsoefeningen, worden deze kinderen ook uit hun sociale isolement gehaald.

Achtergrond
Chris is gespecialiseerd verpleegkundige obstetrie en gynaecologie. Na haar opleiding werkte ze op het verloscentrum van het LUMC in Leiden. Na een outreach naar Malawi kreeg zij een bijzondere liefde voor het land en de mensen. Al snel bleek dat een plaatselijke organisatie een verpleegkundige nodig had voor hun kliniek. 

Sinds oktober 2015 wordt er medische zorg verleend vanuit een goedlopende kliniek als uitvalsbasis voor 13 dorpjes in de omgeving. Het geven van medische zorg is van levensbelang, doordat er weinig ziekenhuizen en klinieken zijn en de bevolking veelvuldig ziek is door slechte hygiënische omstandigheden, malaria, HIV/AIDS en cholera. Naast deze praktische en medische hulp wordt ook het Evangelie gedeeld.

 

Doneer

 

 Klik voor Ahava Ministries op Facebook