Zendelingen login
Menu

Rogier en Ramona van den Hoed-Bakker

Contactinformatie

Engelandlaan 1124
2234 CG Haarlem

Thuisfront

06-41584370

   

Ramona is ruim 15 jaar (kerkelijk) jongerenwerker en sinds een twee jaar ook zorgconsulent. Uitgangspunt in haar werk is, helpen bouwen, in beweging zetten en persoonlijk advies op maat. Vanuit haar achtergrond en opleiding bevindt het werk van Ramona zich altijd op het snijvlak van Jeugd, Kerk en Zorg & Welzijn. Rogier is online makerteer bij een touroperator en grafische vormgever. In zijn vrije tijd helpt en ondersteunt hij graag (jong)volwassenen binnen en buiten de kerk. 

Waarom
Onze droom en verlangen is om de zegen die wij hebben ontvangen door te geven aan anderen. Een opdracht die wij als gezin serieus nemen en een bewuste plek in ons leven geven, omdat we overtuigd zijn dat God ons dit als opdracht heeft gegeven. ‘‘Blessed To Be a Blessing’ (gebaseerd op Genesis 12:1-3) betekent voor ons tot zegen zijn op de plek waar we wonen en leven. We willen via relaties op een laagdrempelige manier mensen kennis laten maken met de liefde God. We begonnen als zendelingen in Haarlem. Onze droom is andere christenen te helpen om uit hun schulp te komen en werkelijk hun leven te gaan delen met de mensen om hun heen. Dat Jezus zichtbaar wordt en we daadwerkelijk het verschil kunnen maken in het leven van mensen. 

Waar en hoe?
We wonen in Haarlem en richten ons op de omgeving Noord- en Zuid-Holland. In onze wijk hebben we een Lifegroup Schalkrijk die 1x per maand structureel bij elkaar komt. We willen op een laagdrempelige manier aanwezig zijn in de wijk en aan relaties en vriendschappen bouwen.

Teen Challenge Nederland
Ramona is o.a. teamleider van The Gate (Teen Challenge Nederland) voor drie dagen per week. Rogier is als online marketeer & grafisch vormgever onderdeel van het PR-team. Als gezin zijn wij gedeeltelijk afhankelijk van giften dat bestemd is voor het werk bij Teen Challenge en projecten binnen Haarlem. Teen Challenge Nederland wil levens veranderen door uitvoering te geven aan de opdracht van onze Heer Jezus Christus dat niemand verloren gaat. Dan doen we door in samenwerking met lokale kerkelijke gemeenten, evangelisatie, jongerenwerk, evenementen, geloofsonderwijs en hulpverlening bij levensbeheersende problemen. 

Doelgroep en doelstelling
‘Blessed To Be a Blessing’ is onze familiemissie. De zegen die we als christen ontvangen mogen we doorgeven aan de mensen om ons heen. Op deze manier laten we op een laagdrempelige manier de liefde van Jezus zien. Voor mensen en jongeren uit ons dagelijks leven in de wijk die op zoek zijn naar hun bestemming in hun leven. 

Doelen zijn:

  • Het evangelie brengen bij jongeren en volwassenen.
  • Geloofsonderwijs bieden aan cliënten en (kerkelijke) groepen. 
  • Christelijke hulp verlenen bij leven beheersende problemen.
  • Verbinden van mens, hulp, kerk en maatschappij

Zendingsveld

Nederland is een land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden.[8] Het wordt in het westen en noorden begrensd door de Noordzee, langs de oostgrens door Duitsland en in het zuiden door België.

Meer over Nederland

Activiteiten

Blessed To Be a Blessing

  • Lifegroup Schalkrijk
  • Discipelschap & Youth Alpha
  • Jeugdwerk advies & training

Teen Challenge Nederland

  • Lifecenter Heerhugowaard
  • The Gate

Uitdagingen

Nederland is een individualistisch land. Er is secularisatie in veel kerken in Nederland. In de afgelopen tien jaar neemt de overheid minder verantwoordelijkheid voor de zorg en welzijn van de mensen, waarbij van de inwoners verwacht wordt dat ze meer op eigen benen staan en hun eigen zaken regelen met elkaar. Kwetsbare doelgroepen komen hierdoor vaker in de problemen of zijn zich niet bewust van deze verandering. 
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Adopteer een zendeling
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Sitemap