Zendelingen login
Menu

Ednilson en Nathalie de Souza Oliveira

Thuisfront

Jaap van der Spruit

   

Familie Oliveira woont en werkt in Brazilië. Het gezin bestaat uit Ednilson, Nathalie en drie kinderen Sara, Joana en Jonathan. Ednilson komt uit Brazilië en is opgeleid als voetbaltrainer. Nathalie komt uit Nederland. Voordat ze de zending in ging heeft ze Sociaal Pedagogisch Werk gestudeerd en gewerkt op een kinderdagverblijf en in de gehandicaptenzorg.

11,5 jaar geleden riep God Nathalie naar Brazilië. Daar ontmoette ze Ednilson en ontdekten ze al gauw hun gezamenlijke passie. Dat is het werken met kinderen in nood. Dit hoeft niet altijd Brazilië te blijven.

Waar en hoe?

We werken met JmeO (Jeugd met een Opdracht) Recife in Brazilië. Ednilson werkt met een voetbalschool die kinderen uit de sloppenwijken voetbaltrainingen geeft en daarbij ook samenwerkt met school en familie. Het doel van deze voetbaltraining is om de kinderen te bereiken met het evangelie en ze van de straat te houden. Nathalie geeft Engelse les aan een groep tienermeisjes met als doel hen te bereiken met het evangelie en hen een betere kans op werk te geven door de Engelse taal te leren..

Doelgroep en doelstelling

Kinderen en tieners in alle leeftijden en hun familie bereiken met het evangelie door voetbaltraining, Engelse les en huisvisites en hen langs deze weg leren hun geloof handen en voeten te geven.  

Zendingsveld

Brazilië is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika (het beslaat bijna de helft van dit continent) en het Zuidelijk halfrond en het op vier na grootste ter wereld (alleen Rusland, Canada, de Verenigde Staten en China zijn groter).

Meer over Brazilië

Activiteiten

  • Voetbaltraining (4 dagen in de week).
  • Discipelschap (1 dag in de week) voor de jongens van de voetbalschool. 
  • Huisbezoek aan families van de kinderen en tieners.
  • Engelse les en discipelschap voor meisjes (8 - 14 jaar)

Uitdagingen

Brazilië is een katholiek land. Iedereen heeft wel van God gehoord en velen gaan naar de kerk, maar weinig christenen hebben een levend geloof. Het is daarom moeilijk om te evangeliseren, want de meesten hebben er al van gehoord, maar begrijpen niet dat het om een persoonlijke relatie met Jezus gaat waardoor hun gedrag en denken ook veranderd. Weinig mensen zijn bereid om ook echt het geloof te leven. Daarnaast zijn machtsmisbruik (ook binnen kerken), alcoholverslaving en drugsmisbruik sterk aanwezig in Brazilië

Andere zendelingen in Brazilië

 
Hoe vormen we een thuisfront?
 
Adopteer een zendeling
 
Hoe word ik een VPE Zendeling?
   VPE Facebook pagina   VPE rss pagina
© 2017 VPE Zending | Giften zijn welkom op: NL53 INGB 0000 1859 85 t.n.v. VPE Zending | Disclaimer | Sitemap